Światła mijania spalone ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariombm
    Classic
    • 2011
    • 27

1. GreenArrow - 10szt.
    2. 1,9tdi105AT - 2szt.
    3. Mihau - 2szt. - POTWIERDZONE
    4. juri - 1szt
    5. benio81 - 1szt.
    6. abyk - 1 szt
    7. Piotrek-Piła - 1 szt.
    8. SuchyX - 2szt.
    9. McGan - 2szt. - POTWIERDZONE
    10. OctaviaRS TDi - 1szt
    11. bobas - 2szt
    12. Damianjg - 1 szt. - POTWIERDZONE
    13. zys - 2 szt.
    14. Moza - 4 szt
    15. Mickul - 1 szt.
    16. mati160 - 1 szt
    17. majkel123 - 2 szt
    18.Folo79 - 2szt
    19. andrzej1962 - 1 szt.
    20. p690 - 1szt.
    21. Jac_ek 1szt. - POTWIERDZONE
    22. abc_rlz. 2szt. - POTWIERDZONE
    23. Busku 3szt.
    24.Arti_kNs 1szt
    25. Strzała 1 szt.
    26. jelinskiartur 1 szt.
  • seba12a
    Ambiente
    • 2010
    • 142

Mam problem, nie mam świateł mijania. Przed chwilą wymieniłem bezpieczniki i dalej nie ma. Czy to możliwe, żeby 2 żarówki na raz spalily się ? Czy to może głębsza kwestia elektryki :? Ciężko wymienia się żarówki w Octavii 1 z 2000 ?
    Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• tazunio
      Ambiente
      • 2010
      • 125

ja wymieniam średnio raz na 9-12 miesięcy... u mnie tendencja jest taka, że jeśli przepali się jedna to w przeciągu kilku dni/tygodni leci druga

a sama wymiana to bajka, otwierasz maskę, ściągasz gumę zabezpieczającą, odpinasz zapinkę i wyciągasz żarówkę...zakładasz w odwrotnej kolejności nie dotykając szkła nowej żarówki
      *Moje aukcje Allegro:
      https://ssl.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3879488
      **©kodníkus Ocktábiánus:
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33667
      *** Opakowania tekturowe z tektury falistej 3,5 i 7 warstwowej, każdy rodzaj wg normy FEFCO i na indywidualne zamówienie.
      Info na PW i e-mail.

Komentarz

• czarny_wwa
        Rider
        • 2008
        • 411
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez seba12a
        Mam problem, nie mam świateł mijania. Przed chwilą wymieniłem bezpieczniki i dalej nie ma. Czy to możliwe, żeby 2 żarówki na raz spalily się ? Czy to może głębsza kwestia elektryki :? Ciężko wymienia się żarówki w Octavii 1 z 2000 ?
        seba12a, możliwe. Zdarza się bardzo rzadko, ale może. Wyjmij żarówkę zobacz, czy rzeczywiście jest spalona, bo problemem może okazać się również włącznik świateł, w co w twoim przypadku wątpię, gdyż przy zepsutym włączniku zazwyczaj nie pali się lewa lub prawa strona oświetlenia (przód + tył).

Jeżeli kiedykolwiek wymieniałeś żarówkę w samochodzie to nie powinno ci to sprawić również i w twojej o1 problemu. Mocowanie prawie, jak w każdym innym aucie.

Jak nigdy jeszcze nie wymieniałeś to pisz, może jakieś instrukcje napiszemy.

Komentarz

• mobi65
          Rider
          • 2009
          • 291

przed wymiana zarowek ja bym ci radzil sprawdzic napiecie ladowania akumulatora , mozesz sobie tak oszczedzic nowe zarowki jesli by alternator dawal za wysokie napiecie

Komentarz

• seba12a
            Ambiente
            • 2010
            • 142

Powiem jeszcze, może istotne, ze wcześniej siadła prawa strona pozycyjnych :? Bezpiecznik był spalony. wsadziłem nowy i działa ale mijania nie ma, długie, przeciwmgłowe i wszystkie inne chyba są. Zaraz rozbiore i lookne czy przepalone.
            Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• mamaj12
              RS
              • 2009
              • 1956
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jeżeli żarówki są ok to może padł włącznik.
              obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
              wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• seba12a
                Ambiente
                • 2010
                • 142

Jedna żarówka była ok druga spalona. Wymieniłem 2 i świecą. Wymiana banalna. Dużo miejsca i prosta. Na początku nie rozkminiałem tego zatrzasku z drutów.

Komentarz

Pracuję...